dilluns, 19 de gener del 2009

Hi ha mil motius a la vida per fer-se germanòfil. Només has d'escollir el teu! (1a entrega)

Amb l'excepció del període 1933-1945, la majoria de coses que ha fet Alemanya són dignes de ser lloades. La llista de mèrits és tan llarga que en aquest blog només hi cap un petit resum. Espero que sigui suficient perquè feu el cop de cap necessari per ser uns bons germanòfils.

Fritz Lang
Metròpolis és una mica pallissa, d'acord, però és el que té el cinema mut. En tot cas, "M, el Vampiro de Düsseldorf" és una obra d'art que et fa estimar la nació de Goethe i Hegel.


Kraftwerk
Dir que t'agrada Kraftwerk sembla una mica friki-modernillo, però tenen un parell de discs que donen sentit a la vida. Trans Europa Express i Die Mensch-Maschine són dos discs plusquamrecomanables.


La República Democràtica Alemanya
Un dels intents de construir un món nou on les persones decidissin per sí mateixes i no fossin esclaves del mercat. Un fi tan lloable justifica els mitjans. Tot el que surt a pel·lícules com "La vida de los otros" és pura propaganda ianqui.
Les seves nedadores encara conserven molts rècords mundials que cap nedador capitalista lliure ha pogut superar.


Karl Marx
En aquests temps de mediocritat moral i política, un antidot contra la depressió. Lucidesa i dedicació de per vida a millorar el món.



Els Volkswagen
Tecnologia punta impecable al servei de les persones. Res a veure amb les merdetes que fan els francesos: els citroen semblen de xapa barata i els renault només s'aguanten perquè el xovinisme dels francesos els obliga a comprar les seves marques.



La selecció alemanya de futbol
Klinsmann, Matthäus, Beckenbauer, Rummenigge... El futbol és un esport on juguen dos equips d'onze jugadors i en què, al final dels 90 minuts, guanya Alemanya. Si tota la humanitat actués amb l'elegància, l'efectivitat i la força d'aquests superhomes, el món aniria molt millor.

Per avui ja n'hi ha prou. No he parlat de Wagner perquè ja ho vaig fer la setmana passada.
From Germany with love

4 comentaris:

  1. Has probat mai l'amanida alemana ???? patata, frankfurt i cogombrets amb moooooooooolta maionesa ???? És bona de veritat... una mica marrana però bona !

    Niol

    ResponElimina
  2. ...I la cervesa negra alemanya!! bona i a bon preu!
    Pex

    ResponElimina
  3. òstia to, ets un germanòfil dels bons....
    tens tota la raó aquesta gent de cap quadrat se les pensen totes..perquè mengen sopes, perquè fa mol fred al seu país.

    m'agradaria veure'ls en un clima topical...

    màxim respect país de grans pensadors.

    un beset,
    exc quin fàstic niol això de l'amanida m'ha fet molta angúnia.

    nyu

    ResponElimina
  4. només havent posat kraftwerk hi hagués hagut prou...


    Yihad

    ResponElimina